fredag 5 februari 2010

Lite av varje..

Gubben och barnen är på hockey så det är bara jag och katten hemma =) Ska strax gå och måla några skåpluckor ;)

Så vad ska jag skriva om ikväll då? Satt upp två pet-flaskor i Leos box, tänkte han skulle tycka det var kul att ha något att pilla med (han har redan en gammal grimma men den ser orörd ut)..men han blev mest rädd hahaha, lillskrutten, tog ett tag innan han vågade gå fram och nosa på dom, fegisen. Få se om han har grejat med dom sen =)
Mission Bantning måste börja på allvar nu! Ok ok han ska vara grov men det är ju skillnad på att ha massa, att vara musklad och fin..än att vara..fet.. Jääklarns vad lättfödd han är!! Och det är ju så himla svårt det där med hästar och mat. Många gör ju misstaget att ta bort för mycket av grovfodret, och nästan ge mer kraftfoder.. Inte bra! Hästar är ju betesdjur och behöver grovfoder (hö, silage, gräs, lucern etc) för att fungera. På oss människor rinner ju magsyran till när vi äter, medans på hästar rinner den hela tiden vilket då gör att hästen kan få magsår och andra problem om det går länge utan mat. Hästar har ju också ett stort tuggbehov och när den tex går på bete äter den ca 18 tim/dygn.. Så då kan man ju tänka sig vad som händer om den inte får sina behov tillfredställda...men det är ju som sagt svårt, spec med lättfödda hästar som lätt lägger på sig..

Oj, värst vad jag babblar på.... tja när jag ändå är på G kan jag väl klaga lite på ett bett jag sett användas MKT! Pessoa bett! Har ni ett sån kan ni ju slänga det i soporna! Visst alla bett är dåliga om dom hanteras av "dåliga händer", men med det här bettet spelar det inte så stor roll vad du gör med det för så fort du tar ett tygeltag sänder du dubbla signaler till hästens mun, bettet drar upp mungiporna och ber hästen höja huvudet samtidigt som nackstycket trycker och ber hästen att sänka huvudet...hur går det ihop?! Nä hiva bettet åt h*lvete! Synd bara att det är så många som använder detta bett...men dom vet väl inte bättre tyvärr :( Hoppas dom får reda på det nångång :)

Äh nu har jag surrat på tillräckligt för ikväll! Ska gå o måla då.. Ha en trevlig freeeeeedag! Kram!

1 kommentar: