söndag 28 mars 2010

Nålmatta?

Nu har Kicki varit här och masserat Leo. Han är ju lite öm i ryggen och det skadar ju inte att bli lite bortskämd med massage och pyssel även när man är häst. Dock är ju Leo lite..ehm fet så hon hade svårt att känna alla kotorna ordentligt. Han ömmade rätt rejält så hon satte några nålar istället. Leo var jätte duktig och stod snällt.




Efter att nålarna suttit i en stund var han mycket mjukare i musklerna och ömmade inte alls som innan. Nålarna tar bort smärtan och för att få igång blodcirkulationen masserar man. Lärde mig ett trick för att få hästen att höja ryggen också =) Jag har ju kört med det gamla "dra-en-hovkrats-under-magen" tricket men det har inte funkat på Leo. Istället kan man nypa lite försiktigt på vardera sida om rumpan, då åker ryggen upp. Lätt som en plätt! Men gör det inte om hästen har en tendens att sparka!!

Vintern kom visst tillbaks också, igår regnade det nästan hela dagen och kvällen, och imorse när man gick upp var det vitt ute...BLÄ!!! Ställa om klockan skulle man visst också göra, det hade jag glömt.. Man ska alltså ställa FRAM klockan en timme (you know, man ställer FRAM utemöblerna, och sen ställer man TILLBAKS dom ;))



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar